2010-08-19

Amintirile pestilor dureaza cinci luni

Amintirile pestilor dureaza cinci luni

 
Pestii nu au memoria atat de scurta precum se credea, potrivit oamenilor de stiinta israelieni care au dovedit ca pestii au o tinere de minte de pana la 5 luni, informeaza Telegraph.
Teoria potrivit careia durata memoriei pestilor ar fi de numai 3 secunde a fost negata in mod stiintific de cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Haifa care au dovedit ca acestia pot tine minte cu lunile un anumit sunet.
Astfel, pestii care au fost antrenati sa tina minte un sunet in captivitate, si-au aminitit si au reactionat la acelasi sunet si in salbaticie, dupa luni intregi.
Expertii israelieni au invatat timp de o luna pesti tineri sa asocieze un anumit sunet cu ora mesei. Apoi au eliberat pestii in salbaticie si, cinci luni mai tarziu, cand acestia au devenit adulti, au repetat acelasi sunet. Spre uimirea specialistilor, pestii s-au intors, dovedind ca si-au aminit asocierea.
“Noua metoda are multe avantaje. Pestii cresc in mediul lor natural, fara a fi tinuti in custi si fara poluare. Hranirea este mai economa si se bazeaza in special pe mancare naturala”, au declarat cercetatorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu