2010-08-19

Ingrijirea pestilor de acvariu

Atunci cand pestii pot sa se reproduca in acvariul in care isi duc viata, puteti fi mandru de dumneavoastra... asta inseamna ca faceti lucrurile asa cum trebuie. Ne place adesea sa ne amagim singuri, crezand ca noi suntem responsabili pentru ingrijirea pestilor din acvariu; in realitate, noi nu contribuim decat la asigurarea unor conditii optime in care pestii sa-si duca viata. Ingrijirea pestilor este mult mai complexa de atat. Daca decideti sa incercati sa ingrijiti un peste, va veti implica intr-una dintre activitatile cu cele mai multe satisfactii pe care acest hobby vi le poate oferi.

fish
Trebuie sa incepeti cu unul dintre cele mai usoare tipuri de pesti. Multi dintre pasionati incep cu pestisori mici, care traiesc in grupuri/bancuri. Depunerile de oua (icre), de obicei, dar nu intotdeauna, au nevoie de o pregatire anterioara. Scopul acestui articol nu este de a arata cum trebuie aranjat un acvariu pentru imperecherie, intru-cat aceasta depinde foarte mult de la o specie la alta.
 
fish
Pestii mici din specia livebearer depun tin ouale in interiorul corpului de unde elimina pestisorii atunci cand procesul de colcire ia sfarsit. Acestia au prostul obicei de a-si manca uneori puii. Pestii labirint construiesc adesea cuiburi plutitoare din bule de aer invelite pentru puii lor, care nu pot inota chiar din primele zile de viata. Pestii din specia cichlids depun ouale pe diverse obiecte si pazesc ouale si pestisorii timp de cateva saptamani; alti depun icrele in grote. Un alt grup de pesti isi poarta ouale si uneori chiar puii in gura, pentru o mai mare siguranta. Alte specii, precum tetras, barb si rainbow elimina ouale si isi vad de drum. Exista insa si exceptii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu